soalan lazim hubungi kami sistem maklumbalas peta laman
logo Ukas

Arkib Berita

🏢 Kategori Arkib Arkib Berita

14.2.2024 : Putrajaya : Bermula serta-merta, prestasi penjawat awam, khususnya ketua jabatan akan dinilai menerusi kaedah baharu, Sistem Penilaian Prestasi Demerit (DEEP). Penilaian bermula dengan mata 100 peratus dan bagi setiap kegagalan mencapai objektif prestasi, akan dikenakan demerit. Akhirnya, jumlah terkumpul akan digunakan bagi penilaian kepimpinan dan petunjuk prestasi utama (KPI).

Berita Penuh

9.2.2024 : PETALING JAYA : Kerajaan Perpaduan mahu bekerja lebih kuat dan tegap demi memaknai cita Malaysia yang lebih sejahtera dan tinggi darjatnya. Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, tahun naga menurut kalender Cina membawa maksud kekuatan dan karisma, selain sifat kreativiti dan keyakinan.

Berita Penuh

31.1.2024 : Selepas lima tahun bersemayam sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16, Al-Sultan Abdullah mengakhiri tempoh pemerintahan baginda, semalam. Kebarangkatan pulang baginda dan Raja Permaisuri Agong dalam suasana sayu diiringi ribuan rakyat yang melambai tangan sepanjang laluan dari Istana Negara ke Bangunan Parlimen dan seterusnya ke Kompleks Bunga Raya di KLIA untuk pulang ke Pahang. 

Berita Penuh

31.1.2024 : JOHOR BAHRU : Sultan Ibrahim Sultan Iskandar hari ini memulakan tugas sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-17 menggantikan Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah yang menamatkan pemerintahan selama lima tahun sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16, semalam. Keberangkatan Sultan Ibrahim untuk bersemayam di Istana Negara disambut dengan kesyukuran oleh setiap lapisan Rakyat Malaysia kerana gembira menerima seorang lagi Ketua Negara yang sangat dihormati dan disanjungi.

Berita Penuh

22.1.2024 : Kuala Lumpur : Semua penjawat awam pada peringkat Persekutuan, negeri dan kerajaan tempatan diarah melengkapkan program pembelajaran dalam talian 'AI Untuk Rakyat'. Program dilancarkan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim baru-baru ini adalah bagi memastikan peningkatan kesedaran awam terhadap penggunaan teknologi termaju Kecerdasan Buatan atau AI. Arahan itu dinyatakan dalam surat edaran 'Pelaksanaan program 'AI Untuk Rakyat' Dalam Kalangan Penjawat Awam' bertarikh 17 Januari lalu yang ditandatangani Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam (KPPA), Datuk Seri Wan Ahmad Dahlan Abdul Aziz.

Berita Penuh

Kemaskini Terakhir

Jumlah Pelawat

6086455
YesterdayYesterday6044
All_DaysAll_Days6086455

Sesuai dipapar menggunakan IE versi 11.0 & ke atas, Mozilla Firefox versi 6.0 & ke atas, Safari 10.0 & ke atas atau Google Chrome 13.0 dan ke atas dengan resolusi minimal 1280 x 768